Om oss

Concess

 

Välkommen till oss på Concess Nordic AB. Vi är ett litet företag med ett stort hjärta för papper och kvalité. Vårt mål är att erbjuda dig pappersvaror med svensk formgivning i toppklass och hög kvalitet för lång hållbarhet. Vår tillverkning sker i nära samarbete med duktiga producenter, de flesta i Europa för att hålla produktionen så lokal som möjligt.

Vi har sedan starten 1997 producerat och distribuerat högkvalitativa pappersvaror för alla. Concess är idag ett helägt dotterbolag till Leuchtturm® Gruppe. Vårt arbete med formgivning och produktion av hållbara svenska pappersvaror med bra funktion och minsta möjliga miljöpåverkan fortsätter. I vår produktportfölj finner du idag välkända märken såsom Leuchtturm1917, Paperstyle, Semikolon och tommy&annika.

Våra kunder finns inom detaljhandeln i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

 


 

Våra varumärken

Paperstyle

 

Paperstyle

Anteckningsböcker, kalendrar, temadagböcker och gästböcker med fin svensk design och högsta kvalité. Paperstyle är vårt eget varumärke och vi är noga med att välja de bästa tänkbara materialen för ett hållbart och miljövänligt resultat. Svenskt miljöcertifierat och syrafritt papper som är mycket behagligt att skriva på samt exklusiv trådbindning med anpassat omslagsmaterial för lång hållbarhet. Vårt mål är att erbjuda en produkt som lockar dig till att skriva och samtidigt lämnar minimal påverkan på vår miljö.

 

 

 

 

Leuchtturm1917

 

Leuchtturm1917

“Thinking with the hand”. Med över 100 års erfarenhet av tillverkning med fokus på kvalitet, modern design och stilrena produkter erbjuder detta färgstarka sortiment det mesta man kan önska av anteckningsböcker, temaböcker & kalendrar. Papperet är FSC-certifierat och av mycket hög kvalité, pärmarna är trådbundna och utrustade med matchande märkband. Att skriva för hand är för vår hjärna en underbar terapi. Det är avstressande, hjälper oss att sortera intryck och strukturera upp vår tillvaro. Välj mellan klassiska färger såsom till exempel svart eller marinblå, eller visa din personlighet med en piffigt gul eller djärv orange bok. Vi lovar att det finns en färg för dig!

 

 

 

 

tommy&annika

 

tommy&annika

Ett lite coolare varumärke. Här tar vi gärna ut svängarna vad gäller material och formgivning. Vi har vårt fokus på anteckningsböcker och kortfodral i trendiga färger, snygga mönster och lite lekfullare utformning. Stor omsorg är lagt på att få erbjuda bästa möjliga användarvänlighet. Vi strävar efter att erbjuda ett så bra miljöval som möjligt och har inlagor med syrafritt papper samt miljövänlig plast.

 

 

 

 

 

Semikolon

Den perfekta serien för det fräscha och välorganiserade hemmakontoret! Med minimalistisk design och trendsäkra färger skapar du en perfekt mix för arkivering, förvaring och anteckning. Fotoalbum, anteckningsböcker, wire-o-block, tidskriftssamlare och förvaringsboxar. Gör det till ett nöje att vara organiserad! Semikolon har funnits i över 30 år och utvecklar ständigt nya smarta produkter. Produkterna är handgjorda och håller mycket hög kvalité. För dig som bara nöjer dig med det bästa!

 

 

 

 


 

Concess miljöprofil

Miljöprofil

 

Redan från början har miljöfrågan legat oss varmt om hjärtat och vi är stolta över att ha varit bland de första i branschen att välja FSC-märkt papper. Idag har alla de produkter vi producerar FSC-märkt papper. Vi strävar alltid efter att våra produkter ska lämna så lite miljöpåverkan som möjligt och vi håller ögonen öppna för förbättringsmöjligheter. För att ytterligare minska vår klimatpåverkan producerar vi våra produkter så nära som möjligt för att minimera långa transporter.

Fråga oss gärna för mer information om vår miljöprofil.